Oppermachtige De Groot verslaat Van Koot

Bron: NOS

Diede de Groot heeft met groot vertoon van macht haar titel op de Australian Open geprolongeerd. De 25-jarige rolstoeltennisster won na 58 minuten tennissen van haar dubbelpartner Aniek van Koot: 6-1, 6-1.

Voor De Groot, die het rolstoeltennis al sinds 2018 domineert, betekende het haar dertiende grandslamtitel in het enkelspel. Vorig seizoen won ze als eerste rolstoeltennisster de golden slam: winst op alle grandslamtoernooien én goud op de Paralympische Spelen.

In Melbourne veroverden De Groot en Van Koot woensdag al samen de titel in het dubbelspel.

Ondanks de prijzen die Van Koot en De Groot pakken, staat Esther Vergeer met haar erelijst nog altijd op eenzame hoogte: in het enkelspel alleen al won zij dertig keer een grandslamtoernooi. Daarnaast won zij in het dubbelspel 24 keer een grandslamtitel. Dat was bovendien in een tijd waarin minder evenementen werden georganiseerd.

Schröder verslaat publiekslieveling Alcott

In de quad-categorie (de categorie voor tennissers met zowel een beperking aan de armen als benen) pakte Sam Schröder zijn tweede grandslamtitel. De winnaar van de US Open in 2020 was met 7-5, 6-0 te sterk voor de Australische publiekslieveling Dylan Alcott.

De finale was een herhaling van de paralympische finale van Tokio. Toen moest Schröder, de nummer twee van de wereld, zijn meerdere erkennen in Alcott en genoegen nemen met de zilveren medaille.