Ambassadeurschap

Ambassadeur schap

“Ik draag graag mijn steentje bij om nog veel meer kinderen aan het sporten te krijgen!” – Diede de Groot

Esther Vergeer Foundation

De Esther Vergeer Foundation maakt gewoon sporten op een gewone vereniging mogelijk voor kinderen met een lichamelijke beperking. Gewoon sporten is niet vanzelfsprekend voor kinderen met een lichamelijke beperking. Door de Esther Vergeer Foundation kunnen kinderen genieten van sport in verenigingsverband. Net als ieder ander kind. Diede: “Ik weet als geen ander wat sport kan betekenen in je leven. In 2004 deed ik voor het eerst mee aan een clinic van de foundation en kijk waar ik nu sta! Ik draag dan ook graag mijn steentje bij om nog veel meer kinderen aan het sporten te krijgen!”

Diede-ambassadeur-EVF-2-high
PR107117DiededeGroot_Raats-2

KNLTB

Diede zet zich sinds 2020 als ambassadeur van de KNLTB in voor de promotie van rolstoeltennis in Nederland. In haar directe omgeving is ze een inspiratie voor veel mensen, zowel voor volwassenen als kinderen. Het ambassadeurschap pakt Diede de Groot graag op: “Tennis is een geweldige sport, ook als je deze niet (meer) staand kan beoefenen. Ik zet me graag in om meer mensen te laten zien hoe leuk tennis is en dat je je niet hoeft te laten afremmen door een beperking. Juist door te tennissen krijg je meer zelfvertrouwen en sta je sterker in de maatschappij. Het is heel belangrijk dat mensen kunnen zien dat rolstoeltennissers met iedereen kunnen spelen. Dat maakt de sport zo leuk. Ik wil me samen met de KNLTB graag inzetten om nog meer mensen enthousiast te maken voor rolstoeltennis.’”

Fonds Gehandicaptensport

In Nederland zijn er 1,7 miljoen mensen met een handicap. Voor deze mensen is sporten niet altijd vanzelfsprekend. Fonds Gehandicaptensport ondersteunt sportorganisaties zonder winstoogmerk. Zodat iedereen met een handicap, dicht bij huis, de mogelijkheid krijgt om te kunnen sporten. Diede is trotse ambassadeur van het Fonds Gehandicaptensport en ondersteunt onder andere de projecten 1% Fairshare, (s)Cool on Wheels en Uniek Sporten.

Meer weten over Diede?