Citi Netherlands verwelkomt Diede de Groot in Team Citi


Terwijl we aftellen naar Tokio, voegt de Nederlandse rolstoeltennisser Diede de Groot zich bij een wereldwijde selectie van Paralympische atleten die pleiten voor meer inclusiviteit, zowel binnen als buiten de sport.


De Groot, die de eerste rolstoeltennisser binnen Team Citi is, claimde onlangs op Wimbledon de titel in het enkelspel, evenals in juni haar tweede Roland Garros titel in het enkelspel. Sinds de start van haar carrière in 2009 heeft de Groot al meer dan 10 Grand Slam toernooien gewonnen. In 2019 werd de Groot de eerste rolstennis atleet die alle vier de grote titels (US Open, Roland Garros, Australian open en Wimbledon) in het enkelspel tegelijkertijd in handen had. In 2016 nam zij aan de Paralympische Spelen in Rio deel in zowel het enkel- als het dubbelspel en veroverde hiermee een zilveren medaille in het damesdubbel.

“Citi is een groot voorstander van inclusiviteit in de samenleving en het veranderen van de perceptie van mensen met een handicap. Dat is een onderwerp waar ik, en miljoenen anderen met een handicap, dagelijks mee te maken hebben. Door mijn sport wil ik alle mensen inspireren om te gaan bewegen en te geloven in hun dromen. Ik vind het heel fijn dat een bedrijf als Citi mij steunt en miljoenen mensen over de hele wereld wilt inspireren. Ik ben trots dat we vanaf vandaag samen zullen strijden in onze missie om het bewustzijn rondom handicaps te vergroten” aldus Diede.

“Citi en het Citi Nederland-team zijn trots om samen te werken met getalenteerde atleten als Diede om bekendheid te creëren voor de Paralympische Spelen en de vele opmerkelijke atleten zoals Diede”, zegt Auke Leenstra, Citi Country Officier Nederland. “We zijn toegewijd aan het creëren van een meer diverse en inclusieve samenleving en samen met Diede het gesprek over handicaps te veranderen terwijl we Nieuwe Parasportfans helpen creëren bij Citi en daarbuiten.”


Citi begon zijn samenwerking met het International Paralympisch Committeer (IPC) in 2018. Als lid van de IPC zal de Groot de wereldwijde inspanning van Citi ondersteunen om een meer diverse, inclusieve samenleving te bevorderen en de perceptie van mensen met een handicap te helpen veranderen. Tot op heden telt Team Citi al 55 para-atleten van over de hele wereld. Naast het partnerschap met de IPC, werkt Citi momenteel samen met 23 Nationale Paralympische comités (NPC’s), waaronder Australië, Bulgarije, Chinees Taipei, Colombia, Costa Rica, Tsjechië, Groot-Brittannië, Hong Kong, India, Indonesië, Ierland, Kazachstan, Luxemburg, Maleisië, Mexico, Nigeria, Filippijnen, Polen, Singapore, Slowakije, Zuid-Afrika, Thailand en de Verenigde Arabische Emiraten.  

Door dit missie gedreven partnerschap wil Citi het bewustzijn voor de Paralympische Spelen vergroten, para-atleten ondersteunen en pleiten voor maatschappelijke verandering in de perceptie van handicaps. Naast zijn IPC-partnerschap heeft Citi vele parasportevenementen gesponsord, waaronder de Aziatische Para Games 2018, de wereldkampioenschappen rolstoelrugby 2018, de wereldkampioenschappen parazwemmen 2019 en de wereldkampioenschappen para-atletiek 2019. Eind juni lanceerde Citi zijn @StareAtGreatness-campagne op verschillende sociale platforms. Met atleten van Team Citi wil de campagne de stemmen versterken van mensen die hun eigen ervaringen met het leven met een handicap delen en een gesprek op gang brengen over percepties van handicaps.

Over Citi
Citi, de toonaangevende wereldwijde bank, heeft ongeveer 200 miljoen klantenrekeningen en doet zaken in meer dan 160 landen en rechtsgebieden. Citi biedt consumenten, bedrijven, overheden en instellingen een breed scala aan financiële producten en diensten, waaronder consumentenbankieren en krediet, bedrijfs- en investeringsbankiers, effectenmakelaardij, transactiediensten en vermogensbeheer.

Over Citi Nederland
De activiteiten van Citi in Nederland begonnen in 1964 en is een van de grootste buitenlandse banken in Nederland en de enige bank met hoofdkantoor in de VS die al zo lang aanwezig is in het land. Citi Nederland heeft 80 professionals in dienst die uitsluitend grote multinationale ondernemingen, markt leidende lokale bedrijven, financiële instellingen, grote beleggersfondsen, pensioenfondsen, organisaties in de publieke sector en sinds 2021 middelgrote bedrijven bedienen via de Commercial Bank.