Diede prolongeert titel US Open

Rolstoeltennisster Diede de Groot heeft zaterdag haar titel op de US Open met succes verdedigd. De Nederlandse was in de finale in twee sets te sterk voor de Japanse Yui Kamiji.

De 23-jarige Oudewaterse, als eerste geplaatst op Flushing Meadows, versloeg Kamiji met 6-3 en 6-3. Dit is de derde keer op rij dat De Groot de US Open op haar naam zet. In totaal heeft De Groot nu acht Grand Slam-titels in het enkelspel op haar palmares staan.

De US Open was sinds de komst van het Corona het eerste Internationale toernooi op de kalender. “Het was weer even wennen, maar heel fijn om eindelijk weer een toernooi te spelen. De zogenaamde US Open bubbel levert een bijzondere ervaring. Zonder publiek spelen is vreemd, zeker bij zo’n normaliter massaal evenement. Het levert echter ook wel weer mooie ervaringen op. Zo kregen topspelers toegang tot een persoonlijke skybox, deze worden normaal gesproken toebedeeld aan sponsoren”, aldus Diede. De Groot staat samen met Marjolein Buis morgen ook nog in de dubbelspelfinale. Het Nederlandse duo neemt het in de eindstrijd op tegen de Japanse Kamiji en de Britse Whiley.